Plan van aanpak

Plan van aanpak

Uw plan van aanpak hangt af van uw persoonlijke omstandigheden. Misschien dat onderstaande afwegingen u hierbij behulpzaam kunnen zijn…
Tussen de beginfase (idee om te verhuizen) en de eindfase (bezichtigen + evt. kopen) ligt een heel traject met een aantal fases, waarbij de volgorde er ongeveer zo uit zou moeten zien:

Droomfase

Wat zou het mooi zijn nog een keer in een vrijstaand huis te wonen, rust en ruimte om ons heen…. over verhuizen, verhuizen naar het buitenland, verhuizen naar Duitsland, dat is dus een emigratie, wat nu?
indewolken

Oriënteringsfase:

Voornaamste bron: Internet (deze website?). Hoe is Duitsland, hoe zijn de mensen, wat kosten de huizen, welke regio is gunstig voor mijn werk, gaan de kinderen in Duitsland naar school, hoe is het onderwijs, sociale zekerheid, belasting, ziektekosten etc. Droomhuis Duitsland kan u ook tijdens deze fase al helpen, al is het alleen maar met deze website!

Bezinningsfase:

De consequenties: werken, woon-werkverkeer, scholen, wil ik wel weg uit mijn buurtje, wil ik wel verder weg van mijn familie, wil ik wel in een ander land wonen, willen de kinderen wel, wil ik wel tussen alleen maar Duitsers wonen, wil ik wel een andere taal spreken, etc. etc
158H

Zoekfase :

Voornaamste en eigenlijk enige bron: internet. In deze fase bent u al verder dan oriënteren, u gaat echt op zoek naar uw droomhuis. Als u overgaat tot het bezichtigen van een woning dan doet u dat omdat u écht interesse heeft. Het kan zijn dat u al snel het huis van uw dromen vindt. Dan wordt het spannend!
nachbar

Afrondende fase:

Dit is de fase waarin u uw droomhuis heeft gevonden, waarin u snel moet kunnen beslissen. Een optie nemen kent men in Duitsland niet, ook is er geen voorlopig koopcontract en de woning staat vaak bij meerdere makelaars te koop. Als u, na een bezichtiging, rustig thuis zit te overleggen kan het zijn dat iemand anders (via dezelfde of een andere makelaar) het huis een paar dagen later koopt en er is niets wat u daar aan kunt doen! Het (definitieve-) koopcontract zal vaak binnen een paar dagen ondertekend moeten worden.

Goed voorbereiden, wat zijn mijn mogelijkheden ?

U kunt zelf het beste inschatten wat uw kansen zijn om een financiering te krijgen door naar uw inkomen te kijken en goed na te denken over uw kredietverleden.

BKR-toetsing
Bij iedere hypotheekaanvraag wordt een BKR-toetsing uitgevoerd, m.a.w. uw ´kredietverleden´ wordt onderzocht. Indien er tijdens deze toetsing iets naar voren komt dat vragen oproept, is dit niet alleen vervelend, maar zorgt ook voor vertraging of kan zelfs leiden tot het niet doorgaan van de financiering/koop.
Het kan zijn dat er tijdens de BKR-toetsing iets naar voren komt waar u zich niet van bewust bent.

Om dit soort verrassingen te voorkomen kunt u bij iedere bank deze toetsing aanvragen. U betaalt hiervoor nog geen 5 euro en krijgt na ongeveer een week, per post, de uitslag. Vraag uw bank om uitleg!

BKR=Bureau Krediet Registratie (gevestigd te Tiel). Dit bureau werkt samen met buitenlandse instanties (in Duitsland-Schufa) waardoor ook uw eventuele kredietverleden in het buitenland wordt onderzocht.

Beslissingsfase:

Het ziet er goed uit, we zien het zitten, we weten in welke regio we willen wonen, we hebben hier goed over nagedacht, we zijn op de hoogte van de voor- en nadelen en eventuele risico´s, we weten hoeveel we kunnen financieren, we hebben rondgekeken op internet en weten ongeveer wat er voor dat geld te koop is, we weten wat te doen met ons eigen huis in Nederland, meteen of later verkopen, we gaan ervoor!
** Wij kunnen u behulpzaam bij het financieren van uw Droomhuis, meer informatie kunt u opvragen middels het contactformulier of u kunt direct ons aanvraagformulier downloaden.

Bezichtigingsfase:

Met alle kennis die u heeft opgedaan tijdens de voorgaande fases, gaat u zich in deze fase concentreren op objecten welke uw interesse hebben gewekt. U weet wat uw financiële draagkracht is en u heeft inmiddels uw woning in Nederland verkocht, of verwacht daarbij geen tegenslag. U bent er klaar voor!

Druk ?

Dit is geenszins bedoeld om u onder druk te zetten, die druk is er gewoon!

Indien u aarzelt omdat u uw eigen woning in Nederland nog niet verkocht heeft, kunt u besluiten uw droomhuis toch te kopen en de overname (en betaling!) bijv. pas een aantal maanden later te laten plaatsvinden. Dat geeft u de gelegenheid uw huis in Nederland te verkopen en uw droomhuis gaat niet aan uw neus voorbij….. Een overbruggingskrediet behoort tot de mogelijkheden. U heeft over deze zaken nagedacht…

Moraal van dit verhaal: Bezint eer u begint! Eerst nadenken, oriënteren, bezinnen, alles op een rijtje zetten, laten adviseren, beslissen. Weloverwogen en toch snel, voorzichtig maar toch avontuurlijk, bedachtzaamheid gecombineerd met een stukje risicobereidheid.

Indien u dit verstandig aanpakt en u goed laat informeren, woont u straks ook in uw droomhuis….

Emigratie avond ?

Emigratie avond

Iedere dinsdag avond is emigratie avond bij ons op kantoor !

Geen verkoop praatjes en geen souvenir verkoop...
En vooral geheel vrijblijvend voor u !
U dient zich wel vooraf via de mail aan te melden