Info huis kopen 2

De Duitse makelaar
Veel onroerend goed wordt te koop aangeboden door banken ter plaatse en door Immobilienmakler (makelaars) die in onroerend goed bemiddelen.
Let op! Het beroep makelaar is niet beschermd en in Duitsland zijn er veel makelaars met slechts zeer beperkte (technische) kennis van zaken. Er worden geen eisen aan vakkennis gesteld, want wettelijke voorschriften bestaan niet. Alleen de beide vakverenigingen Ring Deutscher Makler en het Verband Deutscher Makler (verbond van Duitse makelaars) dringen aan op scholing van hun leden. Bij problemen kunt u bovendien een klacht indienen bij deze verenigingen.

De huizenmarkt maakt soms een ondoorzichtige indruk. Hieronder leest u waarom...

De Duitse makelaar

Veel onroerend goed wordt te koop aangeboden door banken ter plaatse en door Immobilienmakler (makelaars) die in onroerend goed bemiddelen.
Let op! Het beroep makelaar is niet beschermd en in Duitsland zijn er veel makelaars met slechts zeer beperkte (technische) kennis van zaken. Er worden weing eisen aan vakkennis gesteld, want wettelijke voorschriften bestaan bijna niet. Alleen de beide vakverenigingen Ring Deutscher Makler en het Verband Deutscher Makler (verbond van Duitse makelaars) dringen aan op scholing van hun leden. Bij problemen kunt u bovendien een klacht indienen bij deze verenigingen.

Optie – Voorlopig koopcontract

Een optie nemen op een woning is in Duitsland niet gebruikelijk en er is ook geen ´voorlopig koopcontract´. Daarbij geeft een optie geen enkele garantie, want het risico dat het object via een andere makelaar wordt verkocht/gekocht is reëel te noemen. Pas als het koopcontract bij de notaris is getekend, kunt u ervan verzekerd zijn dat u de toekomstige eigenaar wordt van uw droomhuis!

Onze aankoop begeleiding zal u tijd en geld besparen !

Met de ervaring in de aankoop begeleiding of nieuwbouw van een woning in Duitsland van ondertussen meer dan 300 Nederlanders zouden wij ook u graag bij de aankoop - of nieuwbouw willen begeleiden. Vraag om meer informatie via de mail of bel naar 0049 -172 - 23 940 23 
 

 

Meer makelaars voor hetzelfde huis

Het komt regelmatig voor dat verkopers meerdere makelaars inschakelen om hun huis te verkopen, de koper betaalt immers de makelaarskosten.

Hierdoor kunt u worden geconfronteerd met te hoge kosten, onbetrouwbare makelaars die zelf een prijs bepalen en/of het huizenbestand op hun website niet actueel houden om daarmee potentiële klanten te ´lokken´.

De Auflassungsvormerkung en de Auflassung in het Duitse koop contract

De “Auflassungsvormerkung is alleen de mededeling voor de inschrijving in het kadaster, de notaris kondigt daarmee de eigendomsoverdracht aan, maar het kadaster voert deze nog niet uit. Iedereen die dan inzicht in het kadaster neemt kan zien dat er een verkoopcontract voor dit onroerend goed bestaat . De rechten van de koper zijn dus gewaarborgd!

De Auflassung , het finale transport van de koopakte is technisch gezien een nieuwe inschrijving in het kadaster die de koper als eigenaar identificeert. Het kan 6 tot 8 weken duren voordat de medewerkers van het kadaster de inschrijving daadwerkelijk hebben voltooid. Aangezien de vastgoedkoper echter een voorafgaande kennisgeving van overdracht van dit onroerend goed heeft (de Auflassungsvormerkung” , kan er niets meer gebeuren. Het kadaster is dan geblokkeerd voor de verkoper.

Aankoopbegelleiding ?

Een begeleider ter plaatse, die regelmatig contact houdt met de makelaar en de zaak in de gaten houdt is dus geen overbodige luxe.

Wij proberen tijdens de aankoopprocedure zo veel mogelijk te voorkomen dat het huis onder uw neus wordt weggekaapt. We kunnen echter nooit helemaal uitsluiten dat een andere koper te snel is....

Belangrijk is dat u van te voren weet wat uw financiële draagkracht is zodat u, indien gewenst, snel kunt beslissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *