Actief dienend militair in Duitsland en plannen om hier te blijven wonen ?

2 berichten hieronder heeft u kunnen lezen dat er een positieve ontwikkeling te melden is m.b.t. de ziektekostenverzekering van gezinsleden van aktief dienende militairen, wonend in Duitsland.

Defensief is door het ministerie van VWS gevraagd te inventariseren welke gezinsleden hiervoor in aanmerking komen. Uit deze inventarisatie zullen enkel diegenen naar voren komen welke op dit moment in Duitsland wonen (en een Duits adres hebben dus).

Voor die militairen die de komende maanden vanuit Duitsland in Nederland gestationeerd worden maar welke in Duitsland blijven wonen: Let op dat dit bij Defensie (en dus het College van Zorgverzekeringen – Cvz) bekend is op het moment dat u daadwerkelijk in Duitsland blijft.

Uw voordeel ? Geen dure buitenlandverzekering van Zorgzaam/Univé maar aanmelding bij het Cvz voor het woonlandpakket. Wat houdt dit in ? Krankenkasse verzekerd + Pflegepflicht met een premie van: € 92,17 per maand voor 18 jaar en ouder in plaats van € 250,00 per maand en € 175,00 voor kinderen onder 18 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *