EURES Handboek Duitsland voor Nederlandse ondernemingen, instellingen en advieskantoren

De sociaal-economische verhouding tussen Duitsland en Nederland is van groot belang. Het is ons grootste buurland en onze belangrijkste handelspartner. Sedert het einde der negentiger jaren werken er steeds meer goedgeschoolde en gemotiveerde Duitse werknemers in Nederland. Ook verhuizen (emigreren) er grote aantallen Nederlandse werknemers naar Duitsland; zij blijven als grensarbeider in Nederland werken. Er is sprake van grenzeloze arbeids- en woonmarkten.

Om tegemoet te komen aan de informatiebehoefte van Nederlandse ondernemingen,instellingen en advieskantoren, is er door de EURES-projecten van de Nederlands-Duitse Euregio’s – www.eures.info – een Handboek Duitsland uitgegeven. Deze handleiding geeft informatie over de fiscale en sociale gevolgen van grensoverschrijdend werken. Het gaat dan om ’wonen in Duitsland en werken in Nederland’ (grensarbeid), wonen in Duitsland en gelijktijdig werken in Nederland én Duitsland en detachering vanuit Nederland naar Duitsland.

Nederlandse bedrijven/instellingen/advieskantoren kunnen ten behoeve van hun in Duitsland wonende werknemers meerdere exemplaren aanvragen. Het Handboek Duitsland is gratis verkrijgbaar

Het handboek kan gratis besteld worden bij de Euregio Rhein-Waal in Kleve: info@euregio.org Dit onder vermelding van uw naam/bedrijf/kantoor, uw functie en uw postadres.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op