Kiezen vanuit het buitenland

22 november 2006 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Tijdens deze verkiezingen kunnen alle Nederlandse kiesgerechtigden hun stem uitbrengen. Niet alleen alle kiezers in Nederland, maar ook kiezers met een Nederlandse nationaliteit die in het buitenland wonen of er wegens beroep verblijven.

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen dit jaar wordt een experiment gehouden ┬┤stemmen via internet voor Nederlandse kiezers in het buitenland┬┤. Het doel van stemmen via internet is het vergroten van het stemgemak voor deze groep kiezers.
Uiteraard kunnen kiezers in het buitenland nog steeds stemmen op andere wijze, namelijk via brief, volmacht of met een kiezerspas.

Wie kan stemmen vanuit het buitenland?
Nederlandse kiesgerechtigden die voldoen aan een van de onderstaande voorwaarden, mogen hun stem uitbrengen vanuit het buitenland.

1.. Op 10 oktober 2006 heeft u uw werkelijke woonplaats buiten Nederland. Dit betekent dat u niet staat ingeschreven bij een Nederlandse gemeente.
2.. Op 22 november 2006 verblijft u wegens beroep of werkzaamheden in het buitenland.
3. Op 22 november 2006 verblijft u wegens beroep of werkzaamheden van uw echtgenoot, levensgezel of ouder in het buitenland.

Alle informatie die u nodig hebt bij het stemmen via internet, is te vinden op de website www.kiezenuithetbuitenland.nl

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op