Schoolplicht in Duitsland

Iedereen is tot schoolbezoek verplicht die in Duitsland zijn vaste woonplaats heeft, de meeste tijd in Duitsland verblijft ook wanneer dit niet de eerste woonplaats is, evenals de opleiding in Duitsland is.
Alle kinderen die tot 30 juni 6 jaar zijn geworden zijn met begin van het daaropvolgende schooljaar schoolplichtig.
Alle schoolplichtigen bezoeken tenminste 9 jaar lang scholen in het basis- en voortgezet onderwijs.
Meisjes en jongens die niet voldoende kennis van de Duitse taal bezitten om aan het onderwijs deel te kunnen nemen hebben aanspraak op extra onderwijs om de Duitse taal te leren of om de taalvaardigheid te verbeteren.
U krijgt van de school een advies of het voor uw kind / kinderen noodzakelijk is aan een voorbereidende taalcursus deel te nemen.
De gemeentes van uw woonplaats geven de naam / namen van uw kind / kinderen en adres aan de voor uw woongebied verantwoordelijke school. Binnen 4 weken nadat u uw nieuw adres hebt laten registreren meldt u zich a.u.b. bij uw school.
Wanneer uw kind/kinderen verder in Nederland naar school blijven gaan dient u de school in uw woonplaats een schriftelijke verklaring voor te leggen.

2
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
ThiebautResie Coenemans Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Resie Coenemans
Gast
Resie Coenemans

Wat zijn de wettelijke eisen voor een leerling die woonachtig is Duitsland en onderwijs volgt in Nederland wat betreft leerplicht?… Lees verder »

Thiebaut
Gast
Thiebaut

Dat hangt onder andere af van de deelstaat waar de leerling naar school zou moeten gaan. In het Bundesland Nedersaksen… Lees verder »