Vanuit Duitsland paspoort aanvragen/verlengen in Enschede

Vanaf 2 januari 2008 kunnen Nederlanders die in de Duitse grensstreek wonen in Enschede hun reisdocumenten aanvragen. Het gaat om een proef. Voor de groeiende groep Nederlanders die net over de grens in Duitsland wonen, is dit een flinke tijdsbesparing.
Enschede is voor hen dichterbij dan een consulaat in Duitsland waar zij nu nog hun reisdocumenten moeten aanvragen. Om ook deze groep Nederlanders optimaal te kunnen bedienen is het nodig om een afspraak te maken via telefoonnummer 0031 53 4818181.

Enschede wordt naast Den Haag de tweede gemeente in Nederland waar geëmigreerde Nederlanders een reisdocument kunnen aanvragen. Als de proef slaagt, wordt de verstrekking in Enschede permanent en worden mogelijk ook andere grensgemeenten aangewezen.

In Duitsland wonen ongeveer 123.000 Nederlanders. Voor zo’n 22.000 van hen is Enschede dichterbij dan een consulaat. Jaarlijks wordt door deze groep Nederlanders tussen de 4.000 en 5.000 reisdocumenten aangevraagd.

Staatssecretaris Ank Bijleveld van Binnenlandse Zaken brengt op 28 januari een bezoek aan de gemeente Enschede om te horen over de eerste ervaringen met de proef.

Het consulaat in Osnabrück is per 1 december 2007 gesloten.

Meer informatie over het onderwerp ´paspoort aanvragen/verlengen vindt u hier!

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op