Voor Jan Modaal is koophuis straks een illusie

De Telegraaf, 01 dec 2010
AMSTERDAM –  Door strengere hypotheekregelgeving van zowel banken, Nationale Hypotheek Garantie (NHG), als overheid staat de groep mensen die rond 33.000 euro verdient voortaan als huizenkoper buitenspel.

De mensen met een dergelijk inkomen kunnen straks 75.000 euro minder lenen om een huis te kopen. In plaats dus van te kunnen zoeken naar huizen tot 180.000 euro worden zij straks voor de schier onmogelijke taak gesteld een huis van maximaal 105.000 euro te vinden.

Garagebox
Niet alleen in de dure Randstad, maar ook daarbuiten voorziet de markt amper in die prijsklasse. In stadscentra van Amsterdam, Utrecht en Den Haag kost een garagebox al meer.

Ook geen huurwoning
Tot overmaat van ramp komen modaal verdieners ook niet in aanmerking voor huurwoningen, omdat zij daar te veel voor verdienen. Europese wetgeving schrijft per 1 januari namelijk voor dat corporaties 90 procent van hun sociale huurwoningen aan mensen dienen te verhuren met lage inkomens.

Ook de vrije huursector biedt voor de middenklasse geen soelaas; daar beginnen de huurprijzen vaak boven de 1000 euro per maand. En er zijn lange wachttijden voor betaalbare woningen. Door deze ontwikkelingen is het voor starters al onmogelijk de eerste stap op de woningmarkt te zetten. Vereniging Eigen Huis (VEH) luidt de noodklok.

——————————————————————————————————————————————————————————–Door Uit het grote aantal dagelijkse bezoekers van onze website trekken wij de conclusie dat er nog steeds veel belangstelling bestaat voor het kopen van een goedkope vrijstaande woning in Duitsland en dat is logisch omdat door o.a. bovengenoemde ontwikkelingen het kopen van een goedkope (vrijstaande-) woning over de grens steeds aantrekkelijk wordt.

Droomhuis Duitsland kan u hierbij uitstekend van dienst zijn, niet alleen bij het vinden van een geschikte woning maar ook bij het verkrijgen van een financiering. Heeft u eigen geld, dan is het wellicht aantrekkelijk om bij een Duitse bank te financieren en te profiteren van de lagere rentestand.

Een huis kopen en wonen in Duitsland, uw droom is onze zorg!

0 0 votes
Artikel waardering
Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x