Woonlandpakket, Krankenkasse, Zahnzusatzversicherung, Ausleistungshilfe en meer…

In een van de laatste posts heb ik uiteengezet wat het zgn woonlandpakket inhoudt. Kort door de bocht is het een basis Krankenkasse verzekering in Duitsland waarbij, indien gewenst, aanvullende verzekeringen afgesloten kunnen worden.
Deze aanvullende verzekeringen (Zusatzversicherungen) kunt u niet via de Krankenkasse afsluiten omdat dit aanbiedingen voor leden (Mitglied) zijn. Zijn wij dan geen Mitglied? Nee, ik bedoel Nein! Wij krijgen Ausleistungshilfe m.a.w. de Krankenkasse verleent ons de zorg waarom Nederland, middels het E106/E121 formulier, gevraagd heeft.

Ik hoorde gisteren van iemand dat hij bij de Aok wel extra verzekeringen kan afsluiten maar ik denk dat op termijn wellicht blijkt dat ze daarmee een foutje maken en de zaak terugdraaien.
Het kan trouwens nog erger: ik ben al dagen aan het spitten op internet naar een goede aanvullende tandarsverzekering (Zahnzusatzversicherung) en had er een gevonden in de vorm van de Arag Z100. Aanvraag gisteravond op de fax gedaan, vanmorgen nog even gebeld (met München), onvriendelijk tewoord gestaan met de mededeling dat ik de verzekering niet kan afsluiten om ik geen ´Rheine Krankenkasse´ verzekering heb. M.a.w. ik werk hier niet en draag dus geen procentuele bijdrage af. Mijn uitleg dat ik gewoon wettelijk verzekerd ben bij de DAK en dat mijn verzekering, qua vergoedingen, niet afwijkt van deze van een Duitser die dezelfde Krankenkasse-verzekering heeft, maakte geen indruk. Befehl ist befehl…. is in het zuiden toch een beetje anders, denk ik. Ook al bellen ze nu nog, ik wil ´m al niet meer.

Verder spitten dus… tot ik hier terecht kwam. Het betreft hier een Zahnzusatzversicherung van de Continentale (website). Deze stond mij wel aan, mede vanwege het feit dat er, buiten de 8 maanden wachttijd, verder geen beperkingen zijn m.b.t. vergoeding gedurende de eerste jaren, dit in tegenstelling tot de meeste anderen. Ook de bijdrage is gunstig: ik ben 53 (ja, ja) en betaal nog geen 16 euro. Als je vervolgens leest wat de vergoedingen zijn bij Zahnersatz (tandvervanging-kroon-inlay-etc.), want daar hebben we het hier over, dan is dit goed besteed. Een aanrader dus…
O ja, dat van dat geen lid zijn van de Krankenkasse snappen ze daar en maakt hen geen verschil.

Nu zit het hele verhaal van tandartsvergoedingen, als het om kronen of inlays gaat, behoorlijk ingewikkeld in elkaar. Ik zou het u kunnen uitleggen maar de informatie op bovenstaande website is hier duidelijk in.

Een aanvullende tandartsverzekering is, mijns inziens, de enige aanvulling op het woonlandpakket welke zin heeft. Dus verdiep u erin, het is de moeite waard!

Wilt u meer informatie of heeft u andere ervaringen? Neem dan actief deel aan ons blog anderen hebben er baat bij!

 

0 0 votes
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten