Wat moet u meenemen in de auto naar Duitsland ?

Checklist, boetes en tips

  • Gevarendriehoek - Het is verplicht een gevarendriehoek in de auto te hebben. Bij pech of ongeval is het verplicht een gevarendriehoek achter de auto te plaatsen. Op auto(snel)wegen moet de gevarendriehoek circa 200 m en op overige wegen circa 100 m achter het voertuig worden geplaatst (ook als de alarmlichten zijn ingeschakeld). Er hoeft geen tweede gevarendriehoek te worden gebruikt bij pech of een ongeval met een auto die een aanhangwagen of caravan trekt.
  • Veiligheidshesje - Het is verplicht een veiligheidshesje mee te nemen in de auto. Geadviseerd wordt om het veiligheidshesje binnen handbereik te bewaren (bijvoorbeeld in het dashboardkastje) en het hesje te dragen bij pech of een ongeval. De ANWB adviseert bestuurders voor alle inzittenden een veiligheidshesje mee te nemen in de auto.
  • Verbanddoos - Het is verplicht een verbanddoos mee te nemen in de auto.
  • De hierboven genoemde veiligheidsuitrusting is alleen verplicht in voertuigen met een Duits kenteken, maar de ANWB adviseert bestuurders de lokale regels te volgen uit veiligheidsoverwegingen en om een eventuele discussie met de politie ter plaatse te voorkomen.
  • Een brandblusser en reservelampen zijn niet verplicht

Bron: ANWB Link  en  Bussgeldkatalog Link

 
Files vermijden ? Schoolvakanties in Duitsland Lees meer


 

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jack Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Jack
Gast
Jack

Van de in Duits gekentekende auto’s, mag de houdbaarheidsdatum van de verbandtrommel niet verstreken zijn. Dit kan bij een TÜV… Lees verder »