Buitenlandtoeslag particuliere ziektekostenverzekeringen alsnog terugbetaald.

Er is destijds door de FNV, het ACV en het ABVV onderzocht of de buitenlandtoeslag ‘’bovenop’’ de particuliere ziektekostenverzekeringen voor inwoners van Duitsland en België, die Nederland werkzaam waren, niet in strijd zou zijn met het Gemeenschapsrecht. Er zijn over deze kwestie in het Europees Parlement vragen gesteld door Ria Oomen (zie bijlage).

Na een juridische procedure heeft een grote particuliere zorgverzekeraar de zaak met een aantal particulier verzekerde grensarbeiders geschikt en is de buitenlandtoeslag gerestitueerd. Een waarlijk succes. Indien u in aanmerking wilt komen voor restitutie van de buitenlandtoeslag dan zult u zich moeten wenden tot uw eigen (FNV-)vakbond.

De volgende gegevens zijn van belang: naam, adres, geboortedatum, bankrekeningnummer, naam van de particuliere zorgverzekeraar, individuele polis of collectieve polis via werkgever, eventuele tussenpersoon, verzekeringsnummer, berekening van de claim.

Over dit bericht kan niet gecorrespondeerd worden. Neem contact op met uw eigen vakbond. Deze kan wel met ondergetekende contact opnemen.

Fnv / Ger Essers

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op