Wonen in Duitsland

Duitsland is een prettig land om in te wonen. De meeste zaken zijn in Duitsland, net als in Nederland, goed georganiseerd. Ook zult u merken dat Duitse mensen over het algemeen vriendelijk en hulpvaardig zijn.

Bij iedere verhuizing moet veel worden geregeld. Zeker bij een verhuizing naar het buitenland is het belangrijk dat u de juiste zaken op tijd afhandelt. Regel op korte termijn in ieder geval uw inschrijving bij de gemeente waar u gaat wonen (Einwohnermeldeamt) en vraag daar ook een verblijfsvergunning aan. Daarnaast moet u de nodige verzekeringen afsluiten (klik hier voor meer informatie) en zorgt u natuurlijk voor gas, water en licht in uw nieuwe woning. U moet ook bedenken wat u wilt doen met uw auto. Gaat u de auto invoeren, of kiest u ervoor om uw auto in Nederland te verkopen en in Duitsland een nieuwe auto aan te schaffen?

Over al deze en nog veel meer zaken kunnen wij u adviseren, bezoek hiervoor onze website www.droomhuisduitsland.com, ook voor het vinden van uw droomhuis in Duitsland!

2
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Redactie van droomhuisduitslandGS Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Redactie van droomhuisduitsland
Gast

Een tip van de redactie, lees meer:
https://www.facebook.com/EuRouteInfoAdviesEnHulp

GS
Gast
GS

Hebben jullie wel eens mensen advies gegeven die de EU route willen bewandelen voor het samenwonen met een buitenlandse partner… Lees verder »