Wonen in Duitsland

Duitsland is een prettig land om in te wonen. De meeste zaken zijn in Duitsland, net als in Nederland, goed georganiseerd. Ook zult u merken dat Duitse mensen over het algemeen vriendelijk en hulpvaardig zijn.

Bij iedere verhuizing moet veel worden geregeld. Zeker bij een verhuizing naar het buitenland is het belangrijk dat u de juiste zaken op tijd afhandelt. Regel op korte termijn in ieder geval uw inschrijving bij de gemeente waar u gaat wonen (Einwohnermeldeamt) en vraag daar ook een verblijfsvergunning aan. Daarnaast moet u de nodige verzekeringen afsluiten (klik hier voor meer informatie) en zorgt u natuurlijk voor gas, water en licht in uw nieuwe woning. U moet ook bedenken wat u wilt doen met uw auto. Gaat u de auto invoeren, of kiest u ervoor om uw auto in Nederland te verkopen en in Duitsland een nieuwe auto aan te schaffen?

Over al deze en nog veel meer zaken kunnen wij u adviseren, bezoek hiervoor onze website www.droomhuisduitsland.com, ook voor het vinden van uw droomhuis in Duitsland!

2 Comments

  1. Beantwoorden
    GS 19 januari 2015

    Hebben jullie wel eens mensen advies gegeven die de EU route willen bewandelen voor het samenwonen met een buitenlandse partner in het grensgebied?

    Mijn vriendin en ik willen die route mogelijk bewandelen. Maar daar hebben we iets meer informatie voor nodig. Mogelijk hebben jullie dat.

    Met vriendelijke groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *