AOW aanvragen als u in Duitsland woont

Woont u buiten Nederland? Het aanvragen van een AOW-pensioen verschilt per land.

Er zijn drie mogelijkheden:

1. U woont in een land van de EU (Europese Unie).

U kunt kiezen. U kunt de AOW aanvragen bij de pensioeninstantie in het land waar u woont of in het land waar u het laatst verzekerd was. Wij adviseren u om aan te vragen in het land waar u woont.

2. U woont in een land waarmee Nederland een verdrag over sociale zekerheid heeft gesloten of in een land van de EER (Europese Economische Ruimte).
Bent u in dat land verzekerd voor een basispensioen van de overheid? Neem dan voor uw AOW-aanvraag contact op met de instantie die dat pensioen regelt.

Bent u in dat land niet verzekerd voor een basispensioen van de overheid? Neem dan contact op met de pensioeninstantie van het land waar u het laatst verzekerd was. Is dat Nederland, dan sturen wij u het aanvraagformulier. Woont u in de Verenigde Staten? Neem dan voor uw AOW-aanvraag contact op met de instantie in de VS die het pensioen regelt.

3. U woont in een ander land.

Neem dan contact met ons op, dan sturen wij u een aanvraagformulier.

Al klant van de SVB? Dan hoeft u niets te doen.

Als u bijvoorbeeld al een nabestaandenuitkering Anw of een remigratie-uitkering van ons krijgt, hoeft u niets te doen. Wij nemen dan een aantal maanden voordat u de AOW-leeftijd heeft zelf contact op met de SVB (Sociale VerzekeringsBank).

Klik hier voor contactgegevens Svb!

4
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
AnnemarieMarcRobertJos Tax Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Annemarie
Gast
Annemarie

Het maakt wel uit of je je AOW naar Duitsland wordt verstuurd je belasting wordt dan niet in Nederland ingehouden… Lees verder »

Marc
Gast
Marc

Bent u werkloos en heeft u een WW-uitkering? Als u naar het buitenland wilt gaan, dan kunt u uw uitkering… Lees verder »

Robert
Gast
Robert

Mijn duitse vriendin en ik willen samenwonen in Duitsland. Echter ontbreekt mij het nog aan enige informatie over het emigreren… Lees verder »

Jos Tax
Gast

U schrijft : 1. U woont in een land van de EU (Europese Unie). U kunt kiezen. U kunt de… Lees verder »