AOW aanvragen als u in Duitsland woont

Woont u buiten Nederland? Het aanvragen van een AOW-pensioen verschilt per land.

Er zijn drie mogelijkheden:

1. U woont in een land van de EU (Europese Unie).

U kunt kiezen. U kunt de AOW aanvragen bij de pensioeninstantie in het land waar u woont of in het land waar u het laatst verzekerd was. Wij adviseren u om aan te vragen in het land waar u woont.

2. U woont in een land waarmee Nederland een verdrag over sociale zekerheid heeft gesloten of in een land van de EER (Europese Economische Ruimte).
Bent u in dat land verzekerd voor een basispensioen van de overheid? Neem dan voor uw AOW-aanvraag contact op met de instantie die dat pensioen regelt.

Bent u in dat land niet verzekerd voor een basispensioen van de overheid? Neem dan contact op met de pensioeninstantie van het land waar u het laatst verzekerd was. Is dat Nederland, dan sturen wij u het aanvraagformulier. Woont u in de Verenigde Staten? Neem dan voor uw AOW-aanvraag contact op met de instantie in de VS die het pensioen regelt.

3. U woont in een ander land.

Neem dan contact met ons op, dan sturen wij u een aanvraagformulier.

Al klant van de SVB? Dan hoeft u niets te doen.

Als u bijvoorbeeld al een nabestaandenuitkering Anw of een remigratie-uitkering van ons krijgt, hoeft u niets te doen. Wij nemen dan een aantal maanden voordat u de AOW-leeftijd heeft zelf contact op met de SVB (Sociale VerzekeringsBank).

Klik hier voor contactgegevens Svb!

5 1 vote
Artikel waardering
Subscribe
Abonneren op
guest
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Annemarie
Annemarie
14 maart 2019 10:56

Het maakt wel uit of je je AOW naar Duitsland wordt verstuurd je belasting wordt dan niet in Nederland ingehouden… Lees verder »

Marc
Marc
14 februari 2019 10:15

Bent u werkloos en heeft u een WW-uitkering? Als u naar het buitenland wilt gaan, dan kunt u uw uitkering… Lees verder »

Robert
Robert
14 februari 2019 10:09

Mijn duitse vriendin en ik willen samenwonen in Duitsland. Echter ontbreekt mij het nog aan enige informatie over het emigreren… Lees verder »

Jos Tax
8 februari 2019 08:01

U schrijft : 1. U woont in een land van de EU (Europese Unie). U kunt kiezen. U kunt de… Lees verder »

4
0
Would love your thoughts, please comment.x