Emigreren naar Duitsland met een buitenlandse partner

16 Comments

 1. Beantwoorden
  willie 1 augustus 2018

  het gaat hierbij trouwens om echte liefde en geen schijnhuwelijk

 2. Beantwoorden
  willie 1 augustus 2018

  hallo ik heb een vraag ik wil graag samenwonen en trouwen met mijn vriend uit libie zijn status is uitgeprocudeerde natuurlijk willen wij dit voorkomen is het mogelijk dat we dit via andere wegen voor elkaar kunnen krijgen bijvoorbeeld dus naar duitsland verhuizen en daar wonen en trouwen? en hoe gaat dit dan precies in zijn werking? kan iemand mij aub helpen hierin

 3. Beantwoorden
  Andy 21 juli 2018

  Duits huwelijksrecht in Nederland

  Ik en mijn vrouw zijn in 2015 in Duitsland getrouwd onder Duits huwelijksrecht. Wij zijn eind 2016 verhuisd naar Nijmegen en willen binnenkort een woning kopen. Hierbij wil de vader van mijn vrouw een schenking doen, maar dit onder voorwaarde dat dit bij een scheiding volledig aan haar toeverdeeld blijft. Hoe werkt dit, als er sprake is van Duits huwelijksrecht, waarbij een 50/50 regeling geld na de scheiding. Gaat dit boven Nederlands recht? of kan hier Notarieel in Nederland op het Duitshuwelijksrecht een uitzondering gemaakt worden wat ook in Duitsland rechtsgeldig is?

  • Beantwoorden
   Piet 29 juli 2018

   De vraag is toch: Zijn jullie in “Gütergemeinschaft” getrouwd of hebben jullie “Gütertrennung” afgesproken

 4. Beantwoorden
  Willem 6 juli 2018

  Hallo, ik ben Nederlander maar, 12 jaar geleden naar Brazilië geëmigreerd en daar getrouwd met een Braziliaanse vrouw. Ik heb wel mijn Nederlandse nationaliteit behouden, heb m’n burgerservicenr nog steeds, ben belastingplichtig in Nederland en, heb mijn bank in Nederland aangehouden waarop mijn aow en pensioen gestort wordt.
  Mijn Braziliaanse vrouw heeft een dochter die in Kassel, Hessen woont. Waar vind ik goeie informatie welke weg, met name ik, moet bewandelen om in Duitsland te kunnen gaan wonen? Het Duitse Consulaat evenals het Nederlandse Consulaat in São Paulo geven hier vrijwel geen informatie over maar verwijzen naar gecompliceerde pdf-jes die meestal ook niet volledig van toepassing zijn op onze situatie.

  • Beantwoorden
   Edward 17 juli 2018

   Ik heb een huis in Duitsland gekocht en ben met een vrouw uit China getrouwd. Nadat ik als nieuwe eigenaar ingeschreven was heb ik mijn vrouw in het kader van de “Familienzusammenführung” over laten komen

 5. Beantwoorden
  asmae 22 augustus 2017

  hai,
  ik ben 18 (woonachtig in NL) en mijn man is 19 (woonachtig in Marokko) we zijn getrouwd in Marokko. Om mijn man naar NL te brengen moet we allebei 21 jaar of ouder zijn. nou is mijn vraag of iemand weet of in belgie of duitsland het eerder kan, alvast heeel erg bedankt

  • Beantwoorden
   Frits 24 augustus 2017

   Een vriend van mij is met een vrouw uit China (in China getrouwd). Twee jaar later was zijn Dienstverband daar geeindigt en hij is terug naar Nederland maar zijn vrouw kreeg alleen een touristisch visum in Nederland. Hij heeft dan een huis in Duitsland net over de grens gekocht en mocht toen in het kader van de “Familienzusammenführung” zijn Frau naar Duitsland halen.

   • Beantwoorden
    Asmae 24 augustus 2017

    En hoelang duurde dat allemaal

    • Beantwoorden
     Frits 27 augustus 2017

     Vanaf het zoeken naar een woning, kopen van de woning, verhuizen tot de aankomst van zijn vrouw +- 10 maanden

 6. Beantwoorden
  Arzu 13 januari 2016

  hoi,

  ik heb een vraagje.
  ik ben zelf een nederlandse burger die in duitsland woont.
  ik wil mij partner naar duitsland of nederland halen maar weet niet wat het beste zou kunnen zijn.
  kan ik over deze twee landen wat info krijgen en hoe ik het moet aanpakken.
  mij partner komt van een turkse afkomst, hij woont zelf nog in Turkije.

  Alvast bedankt,

 7. Beantwoorden
  Johan Marinissen 20 november 2015

  Ik ben getrouwd met mijn Braziliaanse vrouw hier in Brazilie. We verwachten een tweeling en willen hen niet laten opvoeden in Brazilie. De opvoeding zouden we graag in Europa laten doen. De voorkeur gaat uit naar Nederland maar dit lijkt een onmogelijke opgave.

  De Duitsland route lijkt een mogelijkheid waar we zeker meer over willen weten. Heeft iemand ervaring met een soortgelijke situatie? Ik zou graag willen weten waar ik moet beginnen…

  Alvast bedankt!

  • Beantwoorden
   Herman 21 november 2015

   Samen een huis in Duitsland kopen en dan verhuizen. Dat moet in het kader van de “Familienzusammenführung” lukken….

 8. Beantwoorden
  Ronny 16 augustus 2015

  Oner het zoekwoord “Familienzusammenführung” heb ik deze pagina an de Duitse ambassade in Rusland gevonden:
  In het russisch http://www.germania.diplo.de/Vertretung/russland/ru/06-stpe/visa/dokumente/d-familie/seite-ehepartner.html
  en in het Duits:http://www.germania.diplo.de/Vertretung/russland/de/06-stpe/visa/dokumente/d-familie/seite-ehepartner.html

 9. Beantwoorden
  Corrien 16 augustus 2015

  Ik ben sinds 6 weken inwoner van Duitsland met een Russische vrouw. Wij zijn gehuwd, zelfs dit maakte het niet eenvoudiger, mijn vrouw is zelfs zwanger. Ook de zorgverzekering van mijn vrouw is nog steeds niet voor elkaar, erg slepend allemaal. Mijn zorgverzekering was geen probleem. Mijn vrouw was in NL niet ingeschreven.
  Dus ik geloof niet dat het éénvoudig voor jou zal zijn. Wij hebben een advocaat in de hand genomen en dit gaf enige verlichting, maar alles is nog in behandeling. Wij zijn zelfs bang om te reizen omdat bij een verkeerscontrole en een identiteitscontrole een probleem zou kunnen komen.
  Wij wachten nu maar af op wat er de volgende 2 weken gaat gebeuren.

 10. Beantwoorden
  Bernd 29 juli 2015

  De plannen om naar Duitsland te emigreren en een woning te kopen nemen nu serieuze vormen aan.

  Maar ik heb de volgende vraag.

  Ik heb in de Oekraïne een bedrijf samen met mijn Oekraïense vriendin. We denken erover om samen een huis te kopen in Duitsland , maar ik weet niet of de procedure voor een verblijfsvergunning voor haar in Duitsland net zo lang duurt als in Nederland.

  We hebben toekomstige trouwplannen en denken erover om in Duitsland eventueel een vestiging/bedrijf te openen voor ons bedrijf in de Oekraïne. Kan iemand mij misschien vertellen wat de procedures zijn voor haar en/of de mogelijkheden.

  Bij voorbaat dank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *