Waar wonen de meeste Nederlanders in Duitsland

Duitsland telde volgens de officiële cijfers vorig jaar bijna 145.000 Nederlandse inwoners. In werkelijkheid zijn het er waarschijnlijk meer, omdat niet iedere landgenoot zich in Duitsland hoeft aan te melden. De meeste Nederlanders wonen aan de westkant van het land. Meer dan twee derde verblijft in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen.

Overigens wonen er veel meer Duitsers in Nederland\"adler\"
Omgekeerd wonen er in Nederland 368.512 Duitsers die alleen de Duitse nationaliteit bezitten. Meer dan 57.800 beschikken zowel over de Duitse als de Nederlandse nationaliteit. Niet meegeteld zijn Duitsers bij internationale organisaties, internationale gerechtshoven, bij de octrooiraad en diplomaten.

Een overzichtskaart kunt u hier vinden

 

Lees meer
Bron: 10-09-2015 Bertus Bouwman / duitslandnieuws.nl
Link naar de website : Link

2 Comments

 1. Beantwoorden
  Thijs 27 april 2016

  “Wie man in den Wald hinein ruft so schallt es heraus”

  Met andere woorden : Wanneer iemand zich netjes gedraagt dan zal hij ook vriendelijk ontvangen worden.
  Dat is onze ervaring..

 2. Beantwoorden
  Michelle 26 april 2016

  Wat een handige website! Alle informatie m.b.t. het eventueel emigreren naar Duitsland heb ik hier kunnen vinden. Waarvoor mijn complimenten!

  Echter bleef er bij mij een vraag: Hoe worden Nederlanders door Duitsers behandeld wanneer je net over de grens (Itterbeck) gaat wonen?

  De informatie op uw website beschrijft dat Nederlanders met een vanzelfsprekendheid worden behandeld. Dat men het heel normaal vindt dat je daar neerstrijkt.

  Echter las ik een artikel (van 2013) o p de website van rtv oost, waar werd verteld dat Nederlanders die net over de grens kwamen wonen door de Duitsers werden gepest en vervelend behandeld. Auto’s werden bekrast en waar transport voor Duitse buren gratis was, werden bij de Nederlanders hoge bezorgkosten berekend. Is dit een fabeltje? Of gebeurt dit (vaak)?

  Wij hebben plannen wellicht naar Duitsland (Itterbeck) te verhuizen. Deze plannen zijn nog helemaal niet concreet, maar dit zijn wel zaken die ik in mijn overweging wil meenemen.

  Ik zou het dan ook zeer waarderen als iemand mijn vraag zou beantwoorden.

  Met vriendelijke groet,
  Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *