Wonen in Duitsland – Burenruzie vermijden

Op welk tijdstip mag ik mijn gras maaien ?

Gras maaien, heggenschaar gebruiken al die leuke gereedschappen voor de tuinier maken veel lawaii en zorgen voor ruzie met de buren. In sommige Nederlandse getto´s in de grensregio in Duitsland kom je wel vaker tegen dat de mensen zich niet aan de bestaande wetgeving m.b.t. geluidsoverlast houden. Af en toe ook wel eens een Duitsers maar eerder minder. De wet - 32.Verordnung zur Durchführung des Bundesemissionsschutzgesetzes - regelt het gebruik van tuingereedschappen en - machines. Daar onder vallen :

 • Grasmaaiers
  Gazon trimmers
 • Heggenscharen
 • Bovengrondse waterpompen
 • Houtversnipperaars enzv

Deze gereedschappen mogen in Duitsland in woonwijken (Wohngebiete) en gehuchten of nederzettingen \"Siedlungen\" op zon- en feestdagen niet gebruikt worden. Op werkdagen niet tussen 20.00 en 07.00 uur

 

 

 

 

Post uw mening of ervaring onder aan dit bericht

3 reacties

 1. Beantwoorden
  Erik 10 juni 2018

  Wat ontzettend goed!

  Juist in een overbevolkt land (Nederland dus) moet er zero-tolerance gelden ten aanzien van geluidsoverlast. In Duitsland hebben ze meer geregeld dan bij ons.

  In Nederland is het heel normaal dat mensen op zondag bezig zijn in hun tuin. Hier heb je geen dag rust.

  • Beantwoorden
   Fred 10 juni 2018

   Nog erger als ze met hun bestrating op zondag aan de slag gaan. Gelukkig heb ik dat hier in 5 jaar nog niet mee gemaakt. Vrienden wonen in een Nederlandse enclave dicht bij de grens aan de Duitse kant en daar gedragen zich de Nederlanders op zondag en op de feestdagen net zo als in hun eigen land….

   • Beantwoorden
    Herman 12 juni 2018

    Ik vind dat ik als gast in Duitsland de gebruiken en de wet moet respecteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *