Auto rijden in Duitsland

Auto rijden in Duitsland - ´t Zal je maar gebeuren

Vorige week heb ik een aanrijding gehad met een Ree. Dit is niet ongewoon in Duitsland. Hoe nu te handelen?

Ik heb een dag na de aanrijding contact gehad met de verzekeraar om te horen hoe en wat. Mij werd verteld dat ik contact moest opnemen met de politie uit die regio. Na diverse pogingen werd mij verteld om naar het bureau te komen. Dit bleek niet de juiste gang van zaken te zijn. Toch ben ik geholpen door een zeer bereidwillige Polizei Beambte 🙂

Wat de gang van zaken is, heb ik daarna uitgevraagd. Op het moment dat je een aanrijding hebt met een Ree of een ander dier, moet je het nummer van de Polizei bellen: 110!

Vervolgens geef je door waar jij je bevindt en je krijgt het telefoonnummer van de jachtopziener in dat gebied. Met deze persoon moet je contact opnemen. Zowel voor de schade als voor de toestand van het dier.

De Polizei geeft heel duidelijk aan dat zij niet de administratieve handelingen wil verrichten voor de verzekeringsinstantie. Hetgeen ook wel zeer logisch is, als je bedenkt dat we een half uur bezig zijn geweest voor het invullen van een formulier.

Dus: Bij calamiteiten: bel 110 voor Polizei.

Een bericht van Jolanda

see3_klein

Ecodorp in planning : Lees meer

 

0 0 votes
Artikel waardering
Subscribe
Abonneren op
guest
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Noel
Noel
24 september 2016 08:06

Hoi! Leuke blog! Ik heb je blog gevonden omdat ik zelf ook bijna tegen een Ree ben gereden en wilde… Lees verder »

1
0
Would love your thoughts, please comment.x