De grootste valkuilen……

De grootste valkuilen

- te dure aankoop van een huis in Duitsland door dat u de prijzen vergelijkt met de prijzen in Nederland

- te dure hypotheek met hoge boete bij aflossing

- Duitsland kent geen voorlopige koop overeenkomst ook al willen in Nederland gevestigde makelaars dit graag vertellen

- ik heb niks getekend bij een Duitse makelaar... En verbintenis met de Duitse (- of in Nederland gevestigde ) makelaar begint al met het anklikken van een huis op internet en het ontvangen van het adres van het huis
In principe bent u al provisie verschuldigt (indien u het huis koopt) als hij u op het aanbod heeft attent gemaakt
Lees meer ook hier

Graag zouden wij uw mening en ervaringen over mogelijke valkuilen willen weten. Post uw ervaringen onder aan deze pagina . Uw email adres blijft onzichtbaar !

Deel uw mening en / of uw ervaringen met anderen en post uw commentaar onder aan deze pagina. Uw email adres blijft onzichtbaar, uw privacy gewaarborgd

17 reacties

 1. Beantwoorden
  Jo 14 maart 2019

  Door allerlei oorzaken en gevolgen hebben we besloten de aankoop van een huis niet door te laten gaan. De Hyphotheek kon nog net binnen de 14 dagen bedenk tijd stop worden gezet en levert geen verdere problemen op.

  Nu claimt de makelaar zijn provisie en aanvullende kosten op. Naar mijn weten heeft hij hier wettelijk geen recht op als er niet daadwerkelijk bij de notaris is getekend.

  Heeft de makelaar recht op zijn courtage, reden van de annulering is verschil van inzicht accounten in duitsland en zijn eigen boekhouder.

  • Beantwoorden
   Remco 16 maart 2019

   Is het een Duitse of een Nederlandse makelaar ?

  • Beantwoorden
   Iris 16 maart 2019

   Je kunt het bijna niet geloven, wie is die makelaar ?

  • Beantwoorden
   Henk 16 maart 2019

   Te veel Nederlanders gaan te onbevangen een huis in Duitsland kopen.Ze denken het is allemaal Europa en hei zal wel ongeveer hetzelfde als bij ons zijn. Iets meer er over na denken en lezen waar je tegenaan kunt lopen. Of neem iemand bij de hand die daar verstand van heeft

 2. Beantwoorden
  Enno 25 juli 2015

  We proberen een huisje in Sauerland te kopen en zijn bij een Duitse makelaar terechtgekomen. Omdat het huis een paar jaar onbewoond is gebleven, ziet het er niet uit en het stinkt(vochtprobleem). Ik wilde graag een keuringsrapport laten maken, maar de makelaar zegt dat zoiets 2000 euro kost. De makelaar is in dezen de verkoop- als ook de aankoopmakelaar, toch enigszins vreemd. Kan ik een betrouwbaar keuringsrapport krijgen die wat minder kost dan 2000 Euro?

  • Beantwoorden
   Hans E. 25 juli 2015

   Een verkoop makelaar kan toch nooit een goede aankoop makelaar zijn als het om hetzelfde huis gaat. Een aankoopmakelaar moet toch alleen voor de koper werken……….

 3. Beantwoorden
  Wim 19 juli 2015

  Kopen zonder makelaar ? Vaak zijn de huizen dan duurder omdat de verkoper denkt dat ie meer kan vragen als de koper geen provisie hoeft te betalen. Je vindt ook veel winkeldochters op sites zoals marktplaats en andere

 4. Beantwoorden
  Maarten van N. 26 februari 2014

  Heb je het wel eens met een Duitse makelaar geprobeerd? Die hebben vaak toch een betere zicht op de zaken

 5. Beantwoorden
  Hans E. 25 februari 2014

  De banken willen het liefst ambtenaren en geen zelfstandigen.of mensen zonder vaste contracten. No risk, much fun voor de bank

 6. Beantwoorden
  s peeters 25 februari 2014

  Wij zijn vanaf oktober tot nu bezig met een kopende partij die ons huis wil kopen. Echter… ze gaan nu al naar bank nr 4. De banken willen ons huis niet financieren! Of het gaat om ons object (omdat het in een buitengebied ligt) of om het object in combinatie met het feit dat hr een eigen bedrijf heeft (overigens ZEER goed lopend). Zelfs onze eigen bank wil ons huis niet meer financieren, ondanks dat de woonverdieping geheel is gerenoveerd en de hypotheek van de koper lager ligt dan onze hypotheek. Het zou toch erg zijn als de banken ons nu gijzelen in dit huis…. dat we niet terug naar NL kunnen??? Wij kochten ons huis net aan het begin van de recessie, nu zitten we net aan het einde/erna.
  De bank hoeft maar 2 ton uit te geven voor ons huis…. zou het binnen de bebouwde kom liggen zouden ze met gemak 6 ton financieren! Dat is toch van de zotte??? Wij zoeken tips naar instanties, tv programmas of wat dan ook die evt zouden kunnen helpen bij dit probleem.

  • Beantwoorden
   Daniel Verstraaten 25 februari 2014

   Misschien hebben jullie te veel geld voor het huis betaald toen jullie het gekocht hebben ? De banken in Duitsland zijn nog al kritisch …
   Vaak valt het ook af op de solvabiliteit van de koper..

  • Beantwoorden
   Hans de W. 18 november 2014

   heb je al een oplossing gevonden ?

 7. Beantwoorden
  Jan & Edith vd Bergs 5 oktober 2011

  Wij wonen nu ruim een half jaar in Duitsland en zijn zeer tevreden over de begeleiding bij de aankoop van ons huis. Wij dachten het eerst wel zelf te kunnen doen. We dachten genoeg te weten van de Duitse markt. Achteraf blij dat we hun hulp hebben ingeschakeld. Ik zou zeker iedereen aanraden dat ook te doen. De Duitse huizenmarkt is totaal anders dan de Nederlandse. Je hebt snel te maken met onverwachte situaties. Met onze begeleider konden we de rust bewaren en bij elke te nemen stap goede afwegingen kunnen maken.

 8. Beantwoorden
  sabina 17 september 2011

  Geldt dit ook als je bod (via de makelaar)is geweigerd door de eigenaar en je vervolgens later alsnog zaken gaat doen met die eigenaar (zonder makelaar)?
  Uiteindelijk is die makelaar toch in dienst van de verkopende partij??
  Sabina

  • Beantwoorden
   Peter Sijsling 18 september 2011

   Helaas, als het contact met de eigenaar via de makelaar is onstaan d.m.v. brochure, internet, telefonisch enzv bent u alsnog verplicht om de makelaars provisie te betalen (ook zonder schriftelijke overeenkomst)

 9. Beantwoorden
  Dave D. 15 juli 2011

  “In principe bent u al provisie verschuldigt als hij u op het aanbod heeft attent gemaakt”

  Zeer vreemd, heb al contact gehad met diverse makelaars en nog geen rekeing ontvangen! De huizen op internet tonen geen volledig adres zo ben ik dus aangewezen op de makelaar.

  • Beantwoorden
   Peter Sijsling 15 juli 2011

   Geachte, inderdaad moet er nog bijstaan dat u de provisie alleen dan aan de makelaar moet betalen als u het huis koopt (..ook als u het later direct van de eigenaar zou (willen) kopen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *