100% financiering van een huis in Duitsland ?

Steeds meer mensen proberen hun droom om hun eigen huis te bezitten te realiseren door middel van een 100% financiering. Maar pas op: Het hogere risico van de banken bij volledige financiering wordt weerspiegeld in de rentevoet.
Als de kredietnemer werkloos wordt, zijn de geplande financiële middelen voor de terugbetaling van de lening niet langer beschikbaar. Hoewel dit risico ook geldt voor een vastgoedfinanciering met eigen vermogen, zijn de kosten van terugbetaling hier aanzienlijk lager.

Wel verwachten de banken bij 100 % financieringen een hoog inkomen van de kopers.

Het is gebruikelijk en aan te bevelen om te beginnen met een financiering met ten minste 20 procent eigen vermogen. Wie dit bedrag niet ter beschikking heeft en aan bepaalde eisen van de bank voldoet, kan ook terugvallen op een volledige financiering of 110 procent financiering.

Zinvol is het wel om dan aan het begin een hoge aflossings percentage te kiezen. Gebruikelijk zijn 2 of 3% voor de aflossing van de hypotheek.

Let ook op dat extra aflossingen (boetevrij) in het financierings contract opgemen worden

Maar voor al belangrijk voor wie grote teleurstelling wil voorkomen: Check eerst je financieele mogelijk heden eer dat u huisjes in Duitsland gaat bekijken.
Duitse banken hanteren een ander rekenmodel dan Nederlandse banken. Vaak horen wij het argument : Maar in Nederland kan ik 220.000 Euro krijgen...

Indien gewenst kunnen wij voor u een financiering bij Duitse banken aanvragen – uiteraard geheel vrjblijvend en met geen kosten of verlichtingen voor u verbonden

Meer weten over de financiering van een huis in Duitsland ?

Voor een voor u geheel vrijblijvende hypotheek aanvraag : Stuur een mail om het aanvraag formulier te ontvangen.

 De aanvraag is met geen enkele kosten of verplichtingen voor u verbonden

Kopen of nieuwbouwen in Duitsland ? Kijk ook op onze nieuwbouw pagina of vraag om meer informatie via de mail

4 reacties

 1. Beantwoorden
  Arnoud 29 september 2019

  Is het mogelijk een huis in duitsland te financieren met een restschuld uit verkoop eigen woning. Is leeftijd (ik ben 63) een probleem? Hoogte inkomen nu netto ca € 3.000 euro en partner is gepensioneerd met een netto inkomen van ca €.1.400

 2. Beantwoorden
  Edward 27 februari 2019

  Inderdaad berekenen de banken dan een hogere rente en vragen om een hogere aflossing

 3. Beantwoorden
  David 26 februari 2019

  Is mogelijk ja mits je een redelijk goed loon hebt houd er wel rekening mee dat je maandlasten aanzienlijk stijgen

 4. Beantwoorden
  Erik 21 februari 2019

  Wij willen graag weten hoe het werkt in duitsland Ivm met hypotheek aanvraag En of je mogelijk 100% kan lenen om een huis te kopen Kapitaal willen we graag houden voor verbouwingen evt Is dit mogelijk als je genoeg inkomen hebt?
  Het gaat om een hypotheek van +- 150 000 euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *