De nieuwe Europese hypothekenrichtlijn – Financiering van een huis in Duitsland

De nieuwe Europese hypotekenrichtlijn voor huizenkopers in Duitsland

Oficieel heet deze nieuwe richtlijn MCD Mortgage Credit Directive is al in 2014 aangenomen in het Europese parlament. In Duitsland \" EU-Wohnimmobilienkreditrichtlinie\" 

Een van de belangrijkste veranderingen is dat de banken geen offertes onder voorbehoud mogen afgeven. Na ontvangst van de offerte heeft de huizenkoper veertien dagen bedenktijd. Voor de bank is de offerte dus meteen bindend. Daarnaast zijn zij verplicht om de consument een standaard informatieblad aan te bieden. Zo kan de consument de verschillende offertes beter vergelijken. Ook zijn er nu strengere regels voor de vergoeding die zij zouden kunnen eisen als een hypotheek vervroegd afgelost wordt. (Vorfälligkeitsentschädigung = boeterente)
Bij de meeste banken zal dit alleen maar gelden voor nieuwe hypotheken.

Ook zijn de banken in toekomst verplicht om betere oplossingen voor de consument te vinden als er betalingsachterstanden zijn. Zij mogen dan ook geen hogere kosten rekenen dan door de betalingsachterstand geleden schade

Voor pensionados is het niet makkelijker geworden om een hypotheek te verkrijgen door dat sommige banken financieringen alleen nog maar verstrekken als de oudere klant de hypotheek binnen zijn statistische leeftijd compleet kan aflossen. Dit betekent dat dan door de hoogte van het aflossingsaandeel de maandlasten stijgen.  Lees meer over de financiering van een woning in Duitsland ook op onze hoofpagina Financiering

Meer weten over de financiering van een huis in Duitsland ?

Voor een voor u geheel vrijblijvende hypotheek aanvraag : Stuur een mail om het aanvraag formulier te ontvangen.

 De aanvraag is met geen enkele kosten of verplichtingen voor u verbonden

Kopen of nieuwbouwen in Duitsland ? Kijk ook op onze nieuwbouw pagina of vraag om meer informatie via de mail

0 0 votes
Artikel waardering
Subscribe
Abonneren op
guest
8 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Joop
Joop
21 maart 2019 16:34

Ik woon in Utrecht in een huurwoning En wil verhuizen naar Duitsland Ik heb weinig eigen geld en maximaal kan… Lees verder »

Ruud
Ruud
26 maart 2019 15:34
Reply to  Joop

Dat lijkt mij erg moeilijk zo niet onmogelijk door dat je toekomstige aflossing per maand hoger zal zijn dan je… Lees verder »

Berry
Berry
3 september 2018 13:33

Goedenavond, Is het altijd verplicht om een eigen vermogen in te brengen bij een hypotheek in Duitsland? Ik hoorde van… Lees verder »

Frans
Frans
5 april 2018 15:51

Volgend jaar bereik ik de leeftijd dat ik AOW ga ontvangen. Wij willen dan ons huis in Nederland verkopen Is… Lees verder »

Theo
Theo
7 april 2018 16:22
Reply to  Frans

Met dank aan Brussel moet je nu tot je 72e de hypotheek aflossen of zie ik dat verkeerd ?

Fred
Fred
4 april 2017 12:48

Wij hebben vorige week getekend voor een woning in Duitsland. Wij zijn in de gelukkige positie dat wij de woning… Lees verder »

Rob
Rob
5 april 2017 09:30
Reply to  Fred

Lijkt mij sterk dat je geen financiering voor de kosten koper kunt krijgen al je het huis cash betaald..

Jaap
Jaap
5 maart 2017 09:55

Onze droom is het om (binnenkort?) een huis te kopen in Duitsland, net over de grens met Nederland. Nu hoor… Lees verder »

8
0
Would love your thoughts, please comment.x