De nieuwe Europese hypothekenrichtlijn – Financiering van een huis in Duitsland

De nieuwe Europese hypotekenrichtlijn voor huizenkopers in Duitsland

Oficieel heet deze nieuwe richtlijn MCD Mortgage Credit Directive is al in 2014 aangenomen in het Europese parlament. In Duitsland " EU-Wohnimmobilienkreditrichtlinie" 

Een van de belangrijkste veranderingen is dat de banken geen offertes onder voorbehoud mogen afgeven. Na ontvangst van de offerte heeft de huizenkoper veertien dagen bedenktijd. <boor de bank is de offerte dus meteen bindend. Daarnaast zijn zij verplicht om de consument een standaard informatieblad aan te bieden. Zo kan de consument de verschillende offertes beter vergelijken. Ook zijn er nu strengere regels voor de vergoeding die zij zouden kunnen eisen als een hypotheek vervroegd afgelost wordt. (Vorfälligkeitsentschädigung)
Bij de meeste banken zal dit alleen maar gelden voor nieuwe hypotheken.

Ook zijn de banken in toekomst verplicht om betere oplossingen voor de consument te vinden als er betalingsachterstanden zijn. Zij mogen dan ook geen hogere kosten rekenen dan door de betalingsachterstand geleden schade

Voor pensionados is het niet makkelijker geworden om een hypotheek te verkrijgen door dat sommige banken financieringen alleen nog maar verstrekken als de oudere klant de hypotheek binnen zijn statistische leeftijd compleet kan aflossen. Dit betekent dat dan door de hoogte van het aflossingsaandeel de maandlasten stijgen.

Hoofdpagina Financiering : hier

Meer weten over de financiering van een huis in Duitsland ?

Voor een voor u geheel vrijblijvende hypotheek aanvraag : Stuur een mail om het aanvraag formulier te ontvangen.

 De aanvraag is met geen enkele kosten of verplichtingen voor u verbonden

Kopen of nieuwbouwen in Duitsland ? Kijk ook op onze nieuwbouw pagina of vraag om meer informatie via de mail

Reageer op dit artikel

3 Reacties op "De nieuwe Europese hypothekenrichtlijn – Financiering van een huis in Duitsland"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Fred
Gast
Wij hebben vorige week getekend voor een woning in Duitsland. Wij zijn in de gelukkige positie dat wij de woning… Lees verder »
Rob
Gast

Lijkt mij sterk dat je geen financiering voor de kosten koper kunt krijgen al je het huis cash betaald..

Jaap
Gast
Onze droom is het om (binnenkort?) een huis te kopen in Duitsland, net over de grens met Nederland. Nu hoor… Lees verder »