De nieuwe Europese hypothekenrichtlijn – Financiering van een huis in Duitsland

Sinds eind maart is de nieuwe Europese hypotkenrichtlijn voor huizenkopers in Duitsland gaan gelden nu dan ook voor huizenkopers in Nederland

Oficieel het deze nieuwe richtlijn MCD Mortgage Credit Directive is al in 2014 aangenomen in het Europese parlament. In Duitsland " EU-Wohnimmobilienkreditrichtlinie" 

Een van de belangrijkste veranderingen is dat de banken geen offertes onder voorbehoud mogen afgeven. Na ontvangst van de offerte heeft de huizenkoper veertien dagen bedenktijd. <boor de bank is de offerte dus meteen bindend. Daarnaast zijn zij verplicht om de consument een standaard informatieblad aan te bieden. Zo kan de consument de verschillende offertes beter vergelijken. Ook zijn er nu strengere regels voor de vergoeding die zij zouden kunnen eisen als een hypotheek vervroegd afgelost wordt. (Vorfälligkeitsentschädigung)
Bij de meeste banken zal dit alleen maar gelden voor nieuwe hypotheken.

Ook zijn de banken in toekomst verplicht om betere oplossingen voor de consument te vinden als er betalingsachterstanden zijn. Zij mogen dan ook geen hogere kosten rekenen dan door de betalingsachterstand geleden schade

Hoofdpagina Financiering : hier

Meer weten over de financiering van een huis in Duitsland ?

Voor een voor u geheel vrijblijvende hypotheek aanvraag : Stuur een mail om het aanvraag formulier te ontvangen.

 De aanvraag is met geen enkele kosten of verplichtingen voor u verbonden

Reageer op dit artikel

3 Reacties op "De nieuwe Europese hypothekenrichtlijn – Financiering van een huis in Duitsland"

Abonneren op
avatar
Sorteren op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Fred
Gast
Wij hebben vorige week getekend voor een woning in Duitsland. Wij zijn in de gelukkige positie dat wij de woning zelf geheel met eigen geld kunnen voldoen. Alleen hebben wij financiering nodig om ook de bijkomende aankoopkosten te kunnen betalen. Wij wisten dat deze kosten er zijn (via voorlichting van de heer Sysling ), maar hadden er, ondanks dat dit her op de website vermeld staat, niet op gerekend dit vooraf te moeten betalen en “directe financiering via de Duitse bank, niet mogelijk is. De kosten moeten na het ondertekenen van de koopakte worden voldaan. Een punt om rekening mee… Lees verder »
Rob
Gast

Lijkt mij sterk dat je geen financiering voor de kosten koper kunt krijgen al je het huis cash betaald..

Jaap
Gast

Onze droom is het om (binnenkort?) een huis te kopen in Duitsland, net over de grens met Nederland.
Nu hoor ik daar vaak (ook tegenstrijdige) berichten over:
– je kan alleen maar een Duitse hypotheek nemen
– een Duitse bank financiert de kk niet mee (stel je koopt een huis van 200.000, dan dien je zelf de kosten, ca 13% op tafel te leggen….
– daarna zijn er nog 3 smaken, of de bank financiert de aankoopsom voor 80%, of voor 90%, of helemaal

wpDiscuz