Verkopen van onroerend goed in Duitsland – Belasting over de winst ?

U hebt een huis in Duitsland en wilt het weer verkopen ?

Wanneer moet ik dan belasting over de winst betalen ?

Winst uit de verkoop van onroerend goed uit uw prive vermogen is belastingplichtig als tussen de aankoop en de verkoop niet meer dan 10 jaar liggen met de uitzondering als u er zelfs permanent of tenminste de laatste drie jaar gewoond zou hebben. In dit geval geldt deze regeling niet dan kunt u de woning ook binnen 10 jaar verkopen en dan hoeft u geen belasting over de winst te betalen.

Maar attentie : Deze regeling geldt niet bij de verkoop van een vakantie woning die u zelf tijdelijk bewoond heeft . Is de woning in de verhuur geweest dan gelden weer andere regels

 

Nieuwbouw van een bungalow in Twist / Ontwerp en Auteursrechten Peter W. Sijsling

Disclaimer

Wij hebben de informatie op onze site in meer dan 14 jaar met veel werk en zorg samengesteld. Ons doel is dat alle informatie klopt en volledig is. Maar natuurlijk kan er altijd ergens een fout staan. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen van die fout. Ook mogen wij de informatie op deze site altijd veranderen. Mocht u de informatie die u zoekt niet op onze site vinden schroom niet plaats uw vraag op ons blog. Uw email adres blijft verborgen.

8
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
RonaldMikeTecla WilliamsJohnNina Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Mike
Gast
Mike

Ik ben benieuwd of iemand weet hoe het volgende in elkaar zit (dit omdat we, zelfs van boekhouders, halve antwoorden… Lees verder »

Ronald
Gast
Ronald

Heb je het pand prive gekocht of via de B&B ?

Tecla Williams
Gast
Tecla Williams

Kan iemand ook een uitleg geven omtrent belasting betalen over winst als een deel van het huis zakelijk gebruikt wordt… Lees verder »

Nina
Gast
Nina

Ik heb een huis gekocht in duitsland die ik binnen 10 jaar heb verkocht. Ik heb een verbouwingshypotheek aangevraagd en… Lees verder »

John
Gast
John

Belangrijk is niet de hoogte van de hypotheek voor de verbouwing maar of je de rekeningen van de firma´s hebt… Lees verder »

Jo Jansen
Gast
Jo Jansen

Ik kan een pand verkopen met winst. Is het mogelijk om dit met huurkoop te verkopen om geen winstbelasting te… Lees verder »

Joost
Gast
Joost

Huurkoop zorgt voor veel ellende is mijn ervaring

Walter
Gast
Walter

Is het pand in prive bezit ?