Zonnepanelen in Duitsland – het laatste nieuws

Zonnepanelen in Duitsland - Wijzigingen voor kleine pv installaties tot 600 / 800 Watt

Terwijl een fotovoltaïsch systeem vroeger veel administratieve rompslomp met zich meebracht, is het federale ministerie van Economische Zaken nu van plan om het gebruik van particuliere fotovoltaïsche systemen gemakkelijker te maken. Dit blijkt uit het ontwerp van een \"wet ter bevordering van de uitbreiding van de fotovoltaïsche energieproductie\". Burgers moeten worden aangemoedigd om hernieuwbare energie op hun balkon of elders te gebruiken en zo ook het aantal installaties in Duitsland te verhogen.
Na de installatie moet de netbeheerder op de hoogte worden gebracht van de ingebruikname van de plug-in installatie. Voor apparaten met een vermogen tot 600 watt mogen zelfs leken dit doen. Voor vermogens van meer dan 600 watt moet nog steeds een elektricien worden geraadpleegd. Met de geplande nieuwe wettelijke regeling wordt deze limiet echter verhoogd naar 800 watt.

Uit een wrak iets leuks maken ? Klik op de foto - de Link opent in een neuw venster

Regelmatig ontvangen wij e-mails van mensen die in de problemen zijn geraakt na de aankoop van een huis in Duitsland.... Wij hopen op uw begrip dat wij alleen vragen van klanten beantwoorden die via onze aankoop begeleiding een huis gekocht hebben of nog via ons willen kopen.
Voor alle anderen: Plaats een bericht op ons blog en meestal ontvangt u op korte termijn een antwoord van lotgenoten

Nieuwbouw in Duitsland - Ons team heeft meer dan 30 jaar ervaring Lees meer op www.sijsling.de

Ons archief: Berichten uit 19 jaar Droomhuis Duitsland

Eén reactie

  1. Beantwoorden
    Cor 14 juni 2024

    Hallo ik heb een vraag
    Ik woon in Duitsland en heb al 10 jaar zonnepanelen deze wil ik graag vervangen daar deze tot maar 200 kw per paneel binnen haalde nu wil ik 46 panelen van 500 kw en zou daar 23.000 kw mee binnen kunnen halen is dit in Duitsland begrensd of kan dit zo wel ( ik wil namelijk van gas af en alles elektrisch willen doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *