Renovatie, verbouwing, sanering van woningen in Duitsland – de septic tank

Septic tank, septische put, Kleinkläranlage of Dreikammersystem

In de buitengebieden met afstand naar woonwijken zijn in Duitsland veel huizen nog niet aan de riolering aangesloten. Dit omdat de afstanden vaak te groot zijn en daarmee te hoge kosten voor de gemeentes zouden ontstaan. 

De "Kleinkläranlage" is een waterzuiverings systeem voor een of meerdere woningen meestal bestaande uit 3 afdelingen (3-Kammer) in een prefab beton systeem. Oudere systemen (-kammer)met maar een afdeling zijn vaak nog bij oudere boerderijen te vinden.
Het Dreikammersysteem is een afvalwaterzuiveringssysteem en zuivert het sanitair afvalwater van één- of meerdere woningen .

Sanitair afvalwater afkomstig van toiletten, douche en bad wordt in het systeem gezuiverd door bezinking. De bezinkbare delen van de vloeistof worden gescheiden door zwaartekracht. Door behulp van bacterien en extra toegevoerde zuurstof maken deze een deel van het bezonken materiaal vloeibaar. De septische put wordt een keer per jaar gecontroleerd, het bezonken materiaal moet, afhankelijk van het gebruik en aantal inwonenden door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd worden.

Tip: Informeer je vroegtijdig over de kosten van een  nieuw "Dreikammersystem", de kosten voor een nieuw systeem kunnen al gauw 7.000 Euro en meer bedragen. Soms kunnen oude systemen aangepast worden maar ook dat is niet echt goedkoop. In ieder geval moet de septische tank aan de wetgeving in de regio van de desbetreffende woning voldoen

Deel uw mening en uw ervaringen !

Foto: Prefab Septic tank - Eigendom Fa.Nordbeton

Wij hebben een ruime ervaring in de renovatie of sanering van oudere woningen en boerderijen 

Lees meer op onze site hier

4
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
edwinPeterRichard Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
edwin
Gast
edwin

Nieuwe septic tank laten zetten, krijg nu een contract dat er 2x per gecontroleerd moet worden. Dit lijkt me overdreven… Lees verder »

Mattijs
Gast
Mattijs

Dat hangt er ook vanaf on welke regio je woont. Iedere Landkreis heeft zijn eigen regeltjes

Richard
Gast
Richard

Goedemiddag, Zijn er ook subdie mogelijkheden voor de renovatie of vervanging van een septic tank ?

Peter
Gast
Peter

Dat hangt af van waar u woont. Lees meer ook hier:
https://www.klaeranlagen-vergleich.de/foerderung-kleinklaeranlagen.html