Prikbord – Post hier algemene vragen en / of opmerkingen

Recente reacties

5 Comments

 1. Beantwoorden
  Marleen 14 juli 2017

  We hebben nog volgende vraag: bij aankoop van huis in Duitsland vragen wij ons af vanaf wanneer de eigendom juridisch word overgedragen. Is dat op de datum van de akte voor de notaris, vanaf de betaling van de koopsom of kan de koper deze datum bepalen, uiteraard met akkoord van de verkoper. Kunnen we bv. ook in de maand juli de koopprijs betalen en toch de eigendom pas vanaf 1 oktober verwerven.

  • Beantwoorden
   Peter 14 juli 2017

   Het juridisch eigendom (formeel) zal pas 4 tot 8 weken na de sleuteloverdracht plaatsvinden. Afhankelijk van de regio en hoe snel de rechtbank is …. Recht op de sleutel hebt u op het moment dat de volledige koopprijs op de rekening van de verkoper staat tenzij in de koopakte anders overeen gekomen.

   De gehele koop procedure is op mijn site hier beschreven : Volg deze link aub: https://www.droomhuisduitsland.com/informatie/info-huis-kopen-1/

 2. Beantwoorden
  Marco 27 juni 2017

  Wij zijn ons aan het orienteren over de aankoop van een huis in Duitsland.
  Wij zijn een gezin met twee kinderen.
  De loondienstbetrekking in Nederland blijft gehandhaafd en mijn vrouw blijft thuis voor de kinderen.

  Klopt het dat wij dan recht hebben op aanvulling van de nederlandse kinderbijslag op het Duitse niveau?

  Kan ik in deze situatie de hypotheekrente in Nederland blijven aftrekken?

  In Duitsland zijn de kosten koper een stuk hoger dan in Nederland. Zijn (een deel) van deze kosten ook in Nederland aftrekbaar?

  Alvast bedankt voor uw reactie.

  Met vriendelijke groet,

  • Beantwoorden
   Admin 3 juli 2017

   Mijn antwoord:
   Klopt het dat wij dan recht hebben op aanvulling van de nederlandse kinderbijslag op het Duitse niveau? Ja
   Even de zoekfunctie van de site gebruiken en kinderbijslag intoetsen voor de laatste berichten over dit thema

   Kan ik in deze situatie de hypotheekrente in Nederland blijven aftrekken? Ja , zo lang u in Nederland belasting betaald

   In Duitsland zijn de kosten koper een stuk hoger dan in Nederland. Zijn (een deel) van deze kosten ook in Nederland aftrekbaar? ja, compleet aftrekbaar

 3. Beantwoorden
  Winn 22 december 2016

  Ik wil heel graag in Oost Duitsland een grondstuk verkopen met een geheel op te knappen gebouw met veel ruimte (eerder voor 12 woningen, winkel ruimtes en restaurant eventueel uit te breiden na echte opknap met onderkelderde woon en horeca gelegenheid met sauna etc. Het is echt van belang dat je begrijpt dat het gebouw ” bedurftig ” is. Je moet je dus niets voorstellen van de huidige staat van het gebouw, dat moet echt vooral binnenzijde opgeknapt worden. Nochthans is de prijs van een grondstuk inmiddels aldaar door het verhogen van de grond prijs en het verhogen van de prijs van onroerend goed qua marktwaarde in verkoop prijs 85000euro waard.
  Eerder toen alles nog ongehavend was had het een waarde van 1700000. Na opknappen nu is het een waarde van 350000euro.
  Voor het opknappen is het van belang uitsluitend echte helpende mensen aan te trekken die zeker handige doe het zelvers zijn, of een betrouwbare bouw ondernemer met tijd voor het opknappen. Ik wil zelf het liefste vanuit mijn netwerken omgeving in Nederland de verkoop tot stand brengen. De transactie na te hebben betaald aan mijzelf is gewoon de overeenkomst van verkoop officieel maken met eerlijke notaris en de grundbuch mutatie door te voeren. Dit mag uitsluitend met de wettige woning eigenaar verkoper haar toestemming geregeld worden. Wie weet betrouwbare kopers voor mij te vinden.
  Zend een email als je geinteresseerd bent als koper van mijn grondstuk.
  Winn.

Geef een reactie - Deel uw mening en ervaring