Financiering van de aankoop van een huis in Duitsland – overlijdensrisicoverzekering koppelen aan je hypotheek

De "Risiko - Lebensversicherung"

Bij jongere mensen wordt vaak een overlijdensrisicoverzekering gekoppeld aan een hypotheek. (Als onderpand) In het geval van overlijden ontvangt de hypotheekverstrekker (bank) de uitkering van deze verzekering als u overlijdt. Daardoor wordt het rsico voor de hypotheekverstrekker minder.

Hoeveel hypotheek kunt u krijgen ? Eigenlijk de eerste stap eer dat u op huizenjacht gaat. Vraag dan niet een Nederlandse bank of hypotheekverstrekker want die handhaven vaak andere regels dan de Duitse banken. Een van de voorwaarden voor een financiering kan vaak zijn dat er een overlijdensrisicoverzekering bestaat of nog afgesloten wordt. 

Bent u ouder dan 70 jaar dan kan het nog wel eens moeilijk worden. Op deze website kunt u de premie voor een "Risikolebensversicherung" berekenen : Lees meer

Bedenk dat een makelaar meestal niet onafhankelijk is als het de makelaar van de verkopende partij is. Vraag om meer informatie over onze aankoop begeleiding bij de aankoop van een huis in Duitsland 

Reageer op dit artikel

4 Reacties op "Financiering van de aankoop van een huis in Duitsland – overlijdensrisicoverzekering koppelen aan je hypotheek"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Peter Paffen
Gast
Mijn vrouw en ik denken erover naar Duitsland te emigreren. Om aldaar een huis te kopen, zullen we nog wel,… Lees verder »
Hans
Gast
Dat kan nog wel eens moeilijk worden door dat men verplicht is binnen de statistische leeftijd van een man de… Lees verder »
Rudi
Gast

Ben je duurzaam arbeidsongeschikt en met voldoende eigen middelen is er misschien wel iets mogelijk. Bij mij is het gelukt

Ben
Gast

Kan iemand mij mischien vertellen of iemand met een WIA-uitkering in duitsland een hypotheek kan krijgen