Een groot deel van de kosten voor uw nieuwe woning in Duitsland – De verwarming

12-05-2017

Een groot deel van het energieverbruik van uw woning in Duitsland wordt besteed aan verwarming

Dat is in Nederland ook niet anders maar Duitsland heeft meer mogelijkheden, subsidies en goedkope financieringen voor de energetische sanering van bestaande woningen.

Bron: C.A.R.M.E.N

 

In deze vergelijking kunt u de kosten voor het verwarmen met Pellets, Stookolie en Gas met elkaar vergeleijken. Het verwarmen met stookolie is op dit moment vrij gunstig ook al is het voor de meeste Nederlanders niet gebruikelijk.

Verwarming met stookolie: (Heizöl)

In Duitsland o.a. door de vaak erg grote afstanden tussen de huizen en met name in oudere woningen zult u nog veel cv´s op stookolie vinden.

Verwarming met aardgas: (Erdgas)

De prijs van aardgas stijgt in de laatste jaren sterk en ook in 2017 zullen de tarieven naar verwachting weer stijgen

 

Verwarming met hout

Met name ook door dat de houtkachels in de laatste jaren steeds beter worden is het een interessant alternatief zeker ook met een aansluiting van de kachel op de cv.

 

 

3 Comments

 1. Beantwoorden
  Peter 1 oktober 2017

  Er is maar een mogelijkheid: Contact opnemen met een van de KFW Bank erkende “Energieberater” in uw regio en hem om de subsidie mogelijkheden te vragen. Later moet de subsidieaanvraag ingediend worden eer dat u met de verbouwing beginnt.

 2. Beantwoorden
  Hans H. 1 oktober 2017

  Wij hebben een oud huis van 1965 gekocht in Neukamperfehn.Er zit wel gas in maar de cv ketel is verwijderd.Oude eigenaar had Nl ketel geplaatst maar door schoorsteenveger afgekeurd.
  Ben nu aan oriënteren wat beste oplossing is.Warmtepomp of toch cv op gas? Hebben jullie info voor mij betreffende subsidie ed?

 3. Beantwoorden
  Martin 20 juli 2017

  Op dit moment stook ik met “Heizöl” goedkoper dan met gas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *