Verkoop van onroerend goed in Duitsland in 2022

Voor de verkoper hangt de verkoop van een onroerende zaak meestal af van de actuele prijsontwikkelingen. De prijzen voor nieuwbouw worden steeds hoger en de bouwkosten stijgen gestaag

Dat is voor bestaande onroerende zaken van voordeel.

Deskundigen gaan ervan uit dat de prijzen voor onroerend goed ook in 2022 zullen stijgen. Maar door de betrekkelijk lage hypotheekrente, lijkt een aankoop ook voor een koper aantrekkelijk. Een door de verkeerslichtcoalitie geplande subsidie voor huisvesting maakt het kopen ook aantrekkelijk. Het is de bedoeling een bepaalde inkomensgrens vast te stellen. Daarbij zal van een bepaalde inkomensgrens worden uitgegaan. Als het inkomen onder deze grens ligt, zijn subsidies voor de aflossing en lagere hypotheekrente mogelijk.

Voor verkopers betekent dit dat er meer potentiële kopers belangstelling zullen hebben voor hun onroerende zaak. Dit geldt vooral voor woningen of appartementen die geschikt zijn voor gezinnen.

De hoge overdrachtsbelasting blijft wel een probleem. Met 6,5 procent wordt in Nordrhein-Westfalen het hoogste tarief verschuldigd. Maar ook hiervoor bestaat er vanuit de verkeerslichtcoalitie voor 2022 hoop op aanpassing. Ook in dit opzicht zijn wijzigingen gepland, die eventueel kunnen bestaan uit belastingvrije bedragen voor kopers.

Tip: Vanwege de fiscale veranderingen en de subsidies lijkt het zinvol om na te denken over de verkoop van uw onroerend goed in 2022. Wij adviseren u graag als u vragen heeft of onzeker bent.

 

Dit artikel is met medewerking van Frederike Knickrehm ontstaan.

 

Met vriendelijke toestemming van: Alexander M. Crämer Rechtsanwalt-STRICK - Rechtsanwälte & Steuerberater Siemensstraße 31 D-47533 Kleve - Bron : www.strick.de

U heeft nog een vraag ?

Indien deze nog niet op onze site beantwoord mocht zijn post een bericht met uw vragen op ons prikbord hier of stuur een mail, wij helpen u graag !

Zekerheid en vertrouwen bij de aankoop van een huis in Duitsland

De kennis van de Duitse huizenmarkt is cruciaal bij de aankoop van een huis in Duitsland en dat hebben wij sinds meer dan 20 jaar. Ondertussen hebben wij meer dan 300 Nederlanders bij de aankoop van een huis in Duitsland mogen begeleiden ! Wij geven u de nodige zekerheiden bij de aankoop van een huis in Duitsland. U kunt er op vertrouwen dat wij er alles aan doen om de aankoop van een huis in Duitsland voor u tot een succes te maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *