Algemene vragen ? Post hier uw vraag indien u de passende rubriek op onze site niet kunt vinden

Recente berichten

8 reacties

 1. Beantwoorden
  Carla 12 februari 2022

  Betreft nationaliteit.
  Ik heb de Nederlandse nationaliteit. Ben geboren en woon in Nederland, maar had een, inmiddels overleden, Duitse moeder. Had dus vanaf geboorte waarschijnlijk dubbele nationaliteit. Ik herinner me vaag dat ik op mijn 18e een brief ontving en ik kon kiezen, heb toen afstand gedaan van de Duitse nationaliteit. Nu vraag ik mij af, als ik in Duitsland wil wonen of ik dan de Duitse nationaliteit weer kan terug krijgen. Moet ik dan 3 Jr wachten en verlies ik dan automatisch mijn Nederlandse nationaliteit? En wat zijn de voordelen als ik Duitse wordt?

  • Beantwoorden
   Ron 15 februari 2022

   Ik woon nu 30 jaar in Duitsland en heb nog steeds een Nederlands paspoort, waarom zou je Duitser willen worden ?

   • Beantwoorden
    Carla 15 februari 2022

    Tja, dat is nou net mijn dilemma. Geeft dat bepaalde voordelen ’t.o.v. alleen een Nederlands
    paspoort? Ik wil mijn Nederlandse nationaliteit niet perse kwijt, maar weet dus niet of ik een dubbele nationaliteit in Duitsland kan hebben, zoals ik dus waarschijnlijk mijn eerste 18 jaar wel heb gehad in Nederland.

    • Beantwoorden
     Eric 17 februari 2022

     Na 18 jaar wonen in Duitsland ervaar ik geen nadelen als Nederlander in Duitsland

 2. Beantwoorden
  Toon 15 januari 2022

  Geachte Lezer, Is een bod op een woning in Duitsland, gedaan via e-mail, al of niet met vermelding ‘zonder voorbehoud van financiering’ bindend ?
  Hopend op een spoedig antwoord, 

  • Beantwoorden
   Han 4 februari 2022

   Een bod op een huis in Duitsland is nooit bindend , onder voorbehoud van financiering is sowiezo niet gebruikelijk

 3. Beantwoorden
  Mirjam 1 december 2021

  Ik heb een vraag waar ik moeilijk antwoord op kan vinden
  Het is nl.het volgende.Vorig jaar hebben wij een huis gebouwd in Duitsland en hiervoor een hypotheek opgenomen in Duitsland, Dit jaar moeten wij aangifte doen in Nederland omdat wij beiden nog 100 procent in Nederland werkzaam zijn. 
  Bij de aangifte zijn bepaalde notaris kosten aftrekbaar. 
  En daarbij gaat het nu om de kosten die gemaakt zijn onder de noemer Grundschuldbestellung. 
  Wij komen er maar niet achter of dit aftrekbaar is. Volgens onszelf zijn dit kosten gemaakt voor de financiering van de hypotheek en dus aftrekbaar , maar zeker weten doen wij het niet. Kan iemand ons daar een antwoord op geven?

  • Beantwoorden
   Jolanda 3 december 2021

   Hoi, de Grundschuldbestellung hoort bij het afsluiten van een hypotheek en de kosten daarvoor zijn aftrekbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *